Ανακοίνωση

Η ΕΔΕΥ συμμετείχε στο 10o Συνέδριο Athens Energy Dialogues

Για τη συμβολή του φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση και τις προοπτικές των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Αριστοφάνης Στεφάτος, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Athens Energy Dialogues.

Ο κ. Στεφάτος σημείωσε ότι το φυσικό αέριο είναι το μόνο αξιόπιστο μεταβατικό καύσιμο και για το λόγο αυτό θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιείται και να αναπτύσσεται επιτρέποντας ταυτόχρονα, μέσω των υποδομών του και της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών, να «στρώσει το χαλί» στο πολλά υποσχόμενο υδρογόνο το οποίο θεωρείται το καύσιμο του μέλλοντος.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές όταν μιλάμε για την ενεργειακή μετάβαση και να λαμβάνουμε υπ’ όψιν το ενεργειακό κόστος το οποίος κάποιες φορές το παραβλέπουμε. Με το φυσικό αέριο μπορούμε να διατηρήσουμε το κόστος σε αποδεκτά επίπεδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε για να υποδεχθούμε τα καθαρά καύσιμα», επεσήμανε ο κ. Στεφάτος.

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου υφίσταται επειδή η κοινωνία την έχει ανάγκη, σημείωσε ο κ. Στεφάτος συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής πρέπει να αντιμετωπιστεί ριζικά και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν επικεντρωθούμε στην εξεύρεση έξυπνων και αποδοτικών λύσεων για τον περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ τόνισε ότι όσον αφορά στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, η βιομηχανία είναι εξαιρετικά προσεκτική σε θέματα ασφαλείας, τηρώντας τις πιο αυστηρές προδιαγραφές σε επίπεδο πρόληψης.

PR_REL_190221_EN (.pdf)