Ανακοίνωση

ΕΔΕΥ: Συζήτηση για τους υδρογονάνθρακες στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Διάλεξη για την Έρευνα και την Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΔΕΥ, Αριστοφάνης Στεφάτος, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή του Τομέα Ορυκτολογίας-Πετρολογίας-Κοιτασματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, Νικολάου Καντηράνη.

Στη διάλεξη, η οποία ήταν ανοιχτή στο ευρύ κοινό, συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, εξέχοντες ακαδημαϊκοί, φοιτητές και άλλα μέλη της ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες έθεσαν καίρια ερωτήματα, τα οποία έδωσαν έναυσμα για μια εκτενή συζήτηση αναφορικά με την πορεία των ερευνών, το γεωλογικό δυναμικό της χώρας και τη σημασία του κλάδου για την Ελλάδα. Ο κ. Στεφάτος απάντησε σε σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τη νέα προσέγγιση της ΕΔΕΥ στο πλαίσιο του ΕΣΕΚ, την ενεργειακή μετάβαση και την περιβαλλοντική και κοινωνική διάσταση των ερευνών.

O Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας και ο Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαζάχος απηύθυναν χαιρετισμό και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ευκαιρία που είχε η ακαδημαϊκή κοινότητα να λάβει υπεύθυνη ενημέρωση.

PR_REL_270421_EN (.pdf)